ZOX voor schoon drinkwater!

Met de aankoop van een ZOX armband steun je het Thirst Project. Bij elke aankoop wordt een percentage van de opbrengst gebruikt om schoon drinkwaterputten te realiseren in Swaziland.

Elke put geeft 300/500 mensen schoon drinkwater en zal naar verwachting meer dan 40 jaar meegaan. Tegen een prijs van $ 12.000,- kan elke bron schoon water leveren aan een gemeenschap voor slechts $ 25,- per persoon. Het doel van Thirst Project is om in 2022 een 100% veilige waterdekking in Swaziland te bereiken.

Door water overgedragen ziekten doden elk jaar meer kinderen dan aids, malaria en alle vormen van wereldwijd geweld. Kleine kinderen hebben meestal niet voldoende immuunsysteem om ziekten zoals cholera, dysenterie of schistosomiasis te bestrijden.

Door een gemeenschap te voorzien van veilig drinkwater kunnen de ziektepercentages vrijwel meteen tot 88% dalen! Kindersterftecijfers kunnen zelfs tot 90% dalen!

Meer dan water alleen…

Vrouwen, jong en oud, spenderen dagelijks uren aan het halen van water uit bronnen die doorgaans vervuild zijn. Het dragen van een jerrycan die ± 22 kilo weegt is enorm fysiek veeleisend. Er zijn talloze gezondheidsproblemen van vrouwen geconstateerd als gevolg van het dragen van water. Vrouwen ervaren chronische vermoeidheid en uitdroging tijdens het lopen naar de dichtstbijzijnde waterput. Zwangere vrouwen kunnen spontane miskramen krijgen vanwege de fysieke inspanning.

Met de tijdwinst en minder fysieke inspanning door de nieuwe waterputten kunnen vrouwen betere banen krijgen en daardoor beter voor het gezin zorgen. Met veilig drinkwater dichterbij kunnen vrouwen een extra inkomen voor hun gezin genereren en bijdragen aan de economische ontwikkeling in hun gemeenschap.

Namens Creepz, ZOX en natuurlijk Thirst Project bedanken wij je voor de steun van dit project!