https://www.youtube.com/watch?v=4H8xbhKFSr4

Phatfour FLB & FLS Serie

Phatfour E-Bike

De e-bike van Phatfour is gebaseerd op de Simplex uit 1906. Een motorrijwiel waar ook mee gefietst kon worden. Simplex was een Nederlands ambachtelijke staalbewerkingsbedrijf, dat onder meer auto’s, fietsen en motorfietsen produceerde. Gekarakteriseerd door het rauwe design en vooruitstaande techniek, was de Simplex uniek in zijn tijd.

Dat geldt ook voor de e-bike. Een rauwe uitstraling met hedendaagse technologie. Gebouwd met hoogwaardig Nederlands staal van Tatasteel, bewerkt met de modernste buigmachines en gelast door Nederlandse vakmannen. Met de Bafang 250 Watt achterwiel motor ben je als eerste weg bij het stoplicht en met zijn 470Wh of optionele 630Wh accu kan je kilometers ver rondscheuren door de stad. Er zijn ook een paar mooie opties voor je ontwikkeld, die het leven net een beetje aangenamer voor je maken.

Phatfour FLB Series (zithoogte 87cm)

Phatfour is een Nederlands merk welke moderne e-bikes maakt. De e-bikes van Phatfour worden in de volksmond Phatbikes genoemd en zijn made in Holland. De FLB serie van Phatfour is gebouwd met hoogwaardig Nederlands staal van Tatasteel en vervolgens geassembleerd door Nederlandse vakmannen. De Phatfour FLB wordt gekarakteriseerd door het rauwe design en vooruitstrevende techniek. De Phatbike beschikt over een krachtige 250W motor welke ervoor zorgt dat je 25 km/u gaat en als eerste weg bent bij het stoplicht. Je kunt de ebike in 5 verschillende snelheidsstanden instellen waardoor je zelf kunt bepalen of je voor een rustige of juist snelle rit gaat. Daarnaast beschikt deze ebike over 7 versnellingen van Shimano waardoor je zelf de trapzwaarte kunt bepalen.

De Phatfour FLB serie is beschikbaar met een 470Wh of een 630Wh accu. De actieradius met 470Wh accu is tot 55km en met de 630Wh tot 75km. De grote slick banden van 20 inch en het handgestikte skai lederen zadel zorgen ervoor dat je comfortabel over het wegdek cruised. Een stoepje op en af is geen probleem met deze robuuste ebike, je raast overal overheen. De Phatfour FLB is voorzien van een felle led koplamp en achterlicht waardoor je ook in het donker kunt cruisen. Daarnaast is de ebike uitgerust met spatborden wat erg prettig is als het regent. Een ander voordeel is dat de Phatfour FLB valt onder de regelgeving voor e-bikes waardoor er geen helmplicht, rijbewijs of kentekenregistratie nodig is.

Phatfour FLS Series (zithoogte 83cm)

De FLS-serie, een krachtige e-bike toegankelijk voor iedereen. Het nieuwe model kenmerkt zich door een lagere zithoogte. De zithoogte van de FLS-serie is geschikt voor iedereen die opzoek is naar een andere rijervaring. Je zit namelijk net wat dichter bij de grond dan bij de FLB-serie.

De FLS-serie heeft tevens het unieke karakter dat gebaseerd is op de Simplex uit 1906 en heeft dus de ‘look’ van een oude motorfiets. Een bijzonder design. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, worden deze bikes gemaakt van 100 procent Nederlands staal, op eigen bodem.
De FLS-serie bevat enkele ergonomische doorontwikkelingen en een hydraulisch remsysteem voor perfecte dosering. De robuuste bikes zijn voor diverse doeleinden te gebruiken; van plattelandstochten tot aan de fietspaden trotseren in Amsterdam.

Vrijheid & snelheid

De FLB 470 is een e-bike die 25 km per uur kan rijden en een afstand van maximaal 75 km kan afleggen.

Design

Het frame is ontworpen, gebogen en gelast in Nederland waardoor we de kwaliteit kunnen garanderen.

Motor

Onze 250 watt elektrische motor is een van de beste in de industrie.

Remmen

Blijf veilig en rem gemakkelijk. Bij het remmen wordt de krachtige motor onderbroken zodat jij niet wordt verrast en kan handelen bij gevaar.

Geavanceerde energieopslag

Instelbare snelheidsopties en verwijderbare batterij.

 

The Basic

 • Topsnelheid: 25 km / h (EU settings)
 • Bereik: 470Wh: 35 km (full power) – 55 km (economy mode) 630Wh: 50 km (full power) – 75 km (economy mode)
 • Kracht: 250 Watt – Bafang SWXH Achterwiel motor
 • Batterij: Verwisselbare accu. Unit Pack Power – 36 Volt 13ah / Lithium-Ion accu. De FLB 630 heeft een 17,5ah accu.
 • Opladen: 42V, 2A – 5 uur voor volledige lading – 80 minuten voor 50% lading
 • Display: Bafang – Intelligent C965 – Snelheid, Batterij, Afstand, Kracht assistent

The Detail

 • Gewicht: 25 kg
 • Frame: Handgemaakt, dubbel gecoat stalen frame
 • Zitje: Handgestikt skai lederen zitje
 • Kleuren: Zwart, wit en groen. Andere kleuren op aanvraag
 • Wielen: 20” x 4” inch wielen
 • Banden: 20” x 4” inch Kenda fat tires
 • Licht: Ledlicht koplamp
 • Versnellingen: Shimano 7 speed versnellingen
 • Remmen: 180mm Tektro schijfremmen
 • Stuur: Aluminium stuur en stuurpen uit één stuk
 • Garantie: 1 jaar

Regels voor de Phatfour:

Voor een Phatfour gelden dezelfde regels als voor een gewone elektrische fiets.

 • U heeft geen rijbewijs nodig.
 • U heeft geen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) nodig voor de fiets.
 • De elektrische fiets heeft geen kenteken nodig.
 • Er geldt geen minimumleeftijd.
 • U moet op het verplichte fietspad of het fiets/bromfietspad rijden.
 • U hoeft geen helm te dragen.

Enjoy the ride

FLB Serie (Leasen)

Phatfour Leasen

Naast kopen kan je de e-bike van Phatfour ook leasen! Dit kan zowel privé als zakelijk en beide is het full operational lease, dat betekent inclusief onderhoud en verzekering tegen schade (casco+) en diefstal.

Phatfour leasen: hoe werkt het aanvragen van een leasefiets?

 1. Kies de Phatfour en kies een kleur.
 2. Kies voor privé of zakelijk leasen.
 3. Selecteer de accessoires die je graag bij de Phatfour mee wilt leasen.
 4. Vul je gegevens in om de lease aanvraag goed te kunnen verwerken.
 5. Je krijgt van ons een formulier gemaild voor aanvullende gegevens. Dit mail je naar ons retour.
 6. Je aanvraag wordt beoordeeld aan de hand van een kredietcheck. Je krijgt binnen 3-5 werkdagen bericht of de aanvraag akkoord is.
 7. Je ontvangt na akkoord binnen 2 werkdagen het leasecontract, SEPA-incassomachtiging en leasevoorwaarden per e-mail.
 8. Na ontvangst van het door jouw getekende en geretourneerde contract, wordt de Phatfour besteld en gaat de gecommuniceerde levertijd in.
 9. Je ontvangt per e-mail een datum voorstel en afhaalbericht voor de Phatfour.
 10. Je haalt de Phatfour op bij de dichtstbijzijnde Phatfour dealer
 11. Op de dag van levering teken je het Bewijs van Ontvangst.
 12. Het fietsplezier kan beginnen!

Phatfour leasen: privé of zakelijk?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen privé en zakelijk leasen van een Phatfour.

1. Wie betaalt?

Bij het privé leasen (private lease) van een Phatfour betaal je zelf een vast bedrag per maand om de Phatfour te gebruiken. Wil je zakelijk een Phatfour leasen, dan betaalt jouw werkgever maandelijks het leasebedrag.

Vanaf 1 januari 2020 wordt is het heel eenvoudig om een ‘fiets van de zaak’ ook privé te mogen rijden. Net als bij een auto van de zaak wordt er bijtelling gerekend. Voor een elektrische fiets is dat maar 7%! De consumentenprijs maal het bijtellingspercentage van 7% wordt bij het bruto jaarinkomen opgeteld. Daarover betaalt de werknemer belasting volgens de belastingschijf waarin het inkomen valt.

Voorbeeld: voor een Phatfour FLB630 met een consumentenprijs van €2495,- betaalt werknemer een kleine €5,- per maand bijtelling bij een belastingtarief van 38,1%.

2. Met of zonder btw?

De prijs van een Phatfour welke je privé least is altijd inclusief btw. Wil je een Phatfour leasen via jouw werkgever (zakelijk leasen) dan is de leaseprijs zoals deze vermeld staat excl. btw en kan de werkgever de btw terugvorderen bij de belastingdienst.

Waarom een bike leasen bij Phatfour?

Er zijn verschillende reden om een Phatfour te leasen.

1. Financieel aantrekkelijk

Met een lease regeling wordt de Phatfour financieel aantrekkelijk. Je fiets op een coole manier van A naar B zonder hoge investering. De looptijd is 36 maanden en aan het einde van de loopperiode heb je de keus om de Phatfour over te nemen voor een schappelijk bedrag.

2. Een goed alternatief voor de scooter of auto

Wist je dat je met een Phatfour bike net zo fris aankomt op je bestemming als met een scooter of auto? En dat de uitstoot 60 keer lager is dan een elektrische auto? Met de Phatfour mag je overal op het fietspad rijden en ben je meestal net zo snel, zo niet sneller dan de scooter of auto.

3. Zorgeloos genieten van je Phatfour

Met een leaseregeling koop je service en gemak. In het leasebedrag zit regelmatig onderhoud gedurende de hele leaseperiode inbegrepen. Ook is de bike verzekert tegen diefstal en schade. Standaard wordt de Phatfour geleverd met een protectiebehandeling van de banden om lekke banden te voorkomen, een slot en een bak om je slot in te vervoeren.

Kortom, samen met de leasemaatschappij zorgen wij ervoor dat jij optimaal kan genieten van je Phatfour!